blogs en verhalen

Leandro

September 2013 verscheen Marjans eerste boek: Leandro. Een avontuur in drie delen over een paard uit Turkmenistan, geschreven voor paardenliefhebbers van elf tot 81. Het gaat over drie vrouwen: de zussen Julia en Yana en hun vriendin Maria, die een zielig paard vinden en oplappen. Het is een Akhal Tekehengst, een paard met bijzondere ogen en veel wijsheid. Bol.com vind em vijf sterren waard. Wil je ’em hebben mét handtekening en opdracht? Bestel ’em dan hier.

Ze schrijft!

Er borrelen diverse personages en verhaallijnen in het hoofd van Marjan. Op dit moment schrijft ze aan een boek voor 11 tot 110-jarigen. Er komt een linksdraaiende Teckel in voor, en een heel gespierde uil die van Rammstein houdt. Vertel Marjan vooral veel verhalen over rare, onaardige of anderszins bijzondere mensen. Irritante collega? Gestoorde buurman? Spaar haar niet, ze vindt ze inspirerend. Ze verheugt zich nu al op je verhalen.

Absurde verhalen

Absurde verhalen schrijft ze nog steeds. Je kunt ze lezen lezen onder de knop ‘verhalen’. Hier lees je het verhaal ‘Koopje’ over een vrouw die iets te graag funshopt. Maar dan niet, zoals veel andere vrouwen, in schoenenwinkels. En dit is het verhaal ‘Registratie’, dat een groot raadsel verklaart. Het bestgelezen en beoordeelde verhaal tot nu toe is ‘Rafelig Randje’ en dat gaat over twee vrouwen die een man ontvoeren om iets met hem te doen. Maar wat eigenlijk? En waarom?

Verhalen over Merlijn

Wat geen  fictie is, zijn de verhalen over Marjans paard Merlijn. Haar paard en zijzelf, het on-sportieve duo dat zich gespecialiseerd heeft in staren naar de horizon vanaf het groene gras in de appelboomgaard van de pensionstal.
Ze schreef meestal over hem in het voorwoord in paardenmagazine Bit, waar ze jarenlang hoofdredacteur van was, en kreeg daar altijd leuke reacties op. Eigenlijk waren dit verhaaltjes die ze al jaren over haar paard schreef. Je leest ze op de pagina ‘verhalen’ en dan onder de knop ‘Merlijn’, of gewoon hier.

Blog paard

Non-fictie schrijft Marjan natuurlijk ook. Gewoon blogs over paarden en paardrijden. Je vindt ze onder de knop verhalen/blog. Het blog over de minderwaardige recreatieruiter werd in een week door maar liefst 17.000 mensen gelezen en is inmiddels 3600 keer geliked. Haar nieuwste blogs over paarden vind je op Paardvisie.nl.