Merlijntje – 24 inmiddels – liep laatst opeens hartstikke kreupel. Hij was namelijk in een nieuwe wei gezet en moest toen zijn vriendin Jill (27) enorm beschermen tegen Haflinger Womack in de wei ernaast. Na jaren alleen wat gedommeld te hebben in de wei, bleken die nochtans goedbedoelde ridderlijke neigingen niet goed voor zijn gestel.

Merlijn woont sinds een paar jaar bij een familie, die het geluk hebben een mooi boerderijtje en vijf stallen te bezitten. Hij staat in een open binnenvilla in de voormalige grupstal, naast de Shetlander. Eerst vond hij haar, zoals hij tot die tijd alle vrouwen vond, hartstikke stom. Merlijn was immers overtuigd homo. Maar ware liefde overwint alles en hij bleek tegen haar charmes niet bestand. Dus het is aan.

Nadat hij alle moeite had gedaan om de familie duidelijk te maken dat hij ook overdag met haar in de wei moest, mocht dat dan uiteindelijk. Ze delen sinds kort een riante weide achter het huis, waar ze ‘geef wortels!’ kunnen roepen naar iedereen die langs loopt. Hij is totaal happy, én dus op zijn 21e alsnog als hetero uit de kast gekomen. Hij klikt inmiddels ook heel goed met de familie, omdat hij zo lief is en ze vaak om hem moeten lachen.

‘s Nachts staan Merlijn en zijn vriendin naast elkaar en niet bij elkaar in de stal. Ze zou al zijn eten opeten, dus dat kan niet. Er zit dus een buis tussen.
Maar Merlijn maakt zich zorgen of ze wel genoeg te eten krijgt en duwde steeds zijn hooi naar haar toe, waardoor ze er bij kon en het onder de buis door trok. Ze werd steeds dikker. Nu krijgt hij zijn hooi in de andere hoek van zijn villa.

Ze hebben nog één probleem: zij wil graag in zijn manen krabbelen, maar ze kan er niet bij. We zoeken nog een oplossing voor dit probleem.
En het zere pootje? Dat geneest voorspoedig.

Update: het begint ze te lukken!